Bostadsrätt / Södermalm-Maria

Repslagargatan 11

Väldisponerad 2:a i en charmig fastighet i hjärtat av Södermalm. Brf med mycket god ekonomi!

Välkommen till en charmig 30-tals 2:a belägen mitt i hjärtat av Södermalm. Här bor ni på en lugn gata med storstadspulsen runt hörnet. Bostaden är välplanerad med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Goda förvaringsmöjligheter finns i hallen som även kan nyttjas som kontor. Ljust sovrum med plats för dubbelsäng samt ett helkaklat badrum. Föreningen äger marken och har en mycket god ekonomi. Låg avgift! Centralare än så här blir det inte på Söder. Här bor du ett stenkast från Götgatsbacken, Mosebacke och Mariatorget och alla härligheter som Medis har att erbjuda! I närheten finns utmärkta kommunikationer, du har 50 meter till tunnelbanestationen Slussen, 500 meter till pendeltågsstationen Södra Station, nära till innerstadsbussar, bland annat buss 3.

I fastigheten finns en nyrenoverad tvättstuga, trevlig innergård, hiss samt ett garage. Till lägenheten hör ett förråd!

Rumsbeskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL

Entré via en säkerhetsdörr in till en fantastisk hall med förvaring i en stor garderob med skjutdörrar. Vackert golv, fiskbensmönstrad ekparkettgolv löper vidare igenom vardagsrum och sovrum. Väggarna är vitmålade. I hallen finns det en naturlig yta som går att använda som kontor vid behov.

KÖK

Kök med öppen planlösning mot vardagsrummet vilket skapar en trevlig social miljö. Här finns en köksö med en bardel med plats för ett sällskap om fyra personer. Köket har alla bekvämligheter som önskas såsom diskmaskin i en ergonomisk bekväm höjd, kyl/frys, mikrovågsugn, glaskeramikhäll, ugn samt en fläkt. Välplanerade ytor med gott om förvaring och arbetsytor.

VARDAGSRUM

Härligt vardagsrum som präglas av gott om ljusinsläpp via de stora fönsterpartierna. Vardagsrummet vetter ut mot den lugna innergården. Här finns plats för en soffgrupp, soffbord, tv-bänk samt matbord invid fönstret.

SOVRUM

Rogivande sovrum med fönster mot lugn innergård. Här finns plats för en stor dubbelsäng samt övrigt möblemang. I sovrummet finns en originalvägg i tegel som andas historia.

BADRUM

Helkaklat badrum med golvvärme, dusch med skjutdörrar samt en vägg av betongglas mot sovrummet. Här finner ni genomtänkta detaljer såsom lysknapp med rörelsesensor och automatisk spolknapp.

Perfekt boende nära Söders puls! Lägenheten är välplanerad med en social och trevlig planlösning och erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Allmän information

Adress
Repslagargatan 11, 118 46 STOCKHOLM
Lägenhetsnummer
106
Lägenhetsnummer LM
1106
Antal sovrum
1
Våning
1 1/5 av 5 våningar i huset
Hiss
Ja
Internet
Digital-TV via ComHem Bredband levereras via Ownit

Byggnaden

Övriga utrymmen

Det finns en tvättstuga på entréplan som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Det finns även ett cykelförråd. Föreningen har en mycket trevlig innergård med sittgrupper. Här finns även grillmöjligheter för föreningens medlemmar.

Övrigt om byggnad
Välskött fastighet som har genomgått renoveringar och samtliga fönster är renoverade utvändigt 2020.
Värme och ventilation

Fastigheten uppvärms med fjärrvärme.

Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd

Parkeringsplatser

Föreningen har 16 garageplatser för bil och 1 plats för MC. Alla platser i garaget hyrs ut per år och endast till boende i föreningen. Bostaden har inte någon specifik garageplats kopplad till sig, utan rätten till garageplats. När man säljer sin bostadsrätt kan man överlåta den rätten till den köparen. Vill den nye bostadsrättsinnehavaren inte ha garageplatsen går den istället till den som står först i kön. Du kan ställa dig i kön från den dag som du är godkänd som medlem.

På gatan tillämpas s k boendeparkering

Garagekö På styrelsemöte 2009-11-24 togs följande beslut för garagekö:

Det är endast en medlem per lägenhet som får stå i kö. Om en medlem tackar nej till erbjuden garageplats kvarstår medlemmen på sin plats i kön. Anmälan till garagekö görs skriftligen till styrelsen antingen via mail eller brevlådan i entrén och kan endast göras av medlem i föreningen. Garageavgifter 900 kronor/mån är normal avgift Undantag är platserna 5, 6 13-14, 16-17 och 21 som kostar 1200 kronor/mån MC-platserna kostar 200 kronor/mån

Föreningen

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Västergötland 13 på Repslagargatan 11 på Södermalm i Stockholm.

Föreningen godkänner delat ägande. Minsta ägarandel: 10%

Huset är byggt 1934 och har varit bostadsrättsförening sedan 1999.

Den består av 25 lägenheter med bostadsrätt, 1 hyreslägenhet och 4 lokaler för affärsverksamhet. Det finns ett garage i källaren och en trevlig innergård.

Brf Västergötland 13 är en äkta bostadsrättsförening och har en mycket god ekonomi!

Andelstal
0,0366000
Andelstal avgift
2,64743%

Närområdet

Södermalm är ett av Stockholms mest populära områden med flera olika centrum, här finns något för alla. Söder erbjuder Stockholms första moské, Mosebacke, Münchenbryggeriet, Nytorget och den hänförande utsikten från Fjällgatan och Monteliusvägen.

Maria-området är ett av Södermalms absolut populäraste områden centrum i Mariatorget. Här finns alla restauranger du kan önska, populära butiker och prisbelönta caféer. Mariaberget är en av Stockholms vackraste platser med kullerstensgator och kulturhus. Längs Hornsgatan finns gallerier och hantverkare.

På Söder finns all tänkbar service, vårdcentral och läkarmottagning samt nära till Rosenlunds sjukhus, Ersta sjukhus och Södersjukhuset. Flera förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktningar, både friskolor och kommunala.

Kommunikationerna är goda med tunnelbana, flera busslinjer och pendeltåg från Södra station. Slussen utgör en knutpunkt för kollektivtrafiken med Saltsjöbanan och i närheten går även färjorna till Djurgården.

Fantastiskt läge på enkelriktade Repslagargatan bara ett stenkast från Mariatorget, Slussen, Medborgarplatsen och allt Södermalm har att erbjuda. Ett av Södermalms mest omtyckta kvarter! Direkt närhet till allt som ett härligt stadsliv har att erbjuda! En kort promenad från lägenheten når du shopping, restauranger och butiker.

Kommunikationer

Kommunikationerna är något utöver det vanliga, här finns tunnelbana, Saltsjöbanan, pendeltåg samt ett flertal busslinjer. Tunnelbana vid Medborgarplatsen där grön linje passerar och vid Slussen där både röd och grön linje passerar.

Kostnader

Avgiftsändringar
Föreningen har god ekonomi och inga planerade avgiftsförändringar finns beslutade.
Försäkringskostnad
100 kr/månad
Hushållsel
100 kr/månad
Tot. driftskostnader
200 kr/månad
Överlåtelseavgift
1 183 kr (Betalas av Köpare)

Övrigt

Besök föreningens hemsida: http://www.brfvg13.se/

Fakta

Pris
3 495 000 kr
Avgift
1 615 kr (värme, vatten och internet ingår)
Typ
Lägenhet
Rum
2
Boyta
48 m2
Våning
1 1/5 av 5 våningar i huset
Hiss
Ja
Byggår
1934

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Vardagsrum
Vy mot hall och vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vackert fönsterparti mot lugn gård
Vardagsrum
Detalj
Kök med köksö
Köksö med sittplatser
Detaljbild
Vardagsrum och kök i öppen planlösning
Detalj
Vy mot kök
Arbetsyta samt förvaring i hallen
Hall med goda förvaringsmöjligheter
Hall med arbetsyta
Detalj
Hall
Sovrum med plats för dubbelsäng
Sovrum
Sovrum med fönster mot lugn innergård
Detalj
Sovrum med charmig originalvägg
Innergård
Badrum
Badrum
Dusch
Badrum
Hall, vy mot kök
Hall
Repslagargatan 11
Innergård
Föreningens vackra fastighet
Området
Fasad
Lugn enkelriktad gata
Föreningens hus
Exteriör
Alternativ planlösning
Alternativ planlösning 3D

Planlösning


Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Gör en kostnadsfri värdering och få ett svar inom 24 timmar!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack!

Vi återkommer inom kort!

Går du i säljtankar, söker ett nytt hem eller funderar över läget på bostadsmarknaden? Kontakta oss så får du ett svar inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!