Bostadsrätt / Solna/Råsunda

Råsundavägen 168, vån 1

Väldisponerad 1:a med pool och takterrass, låg avgift, nära T-bana, tvärbana samt bussar.

Optimalt planerad 1:a med pool och takterrass! Här bor du endast ett stenkast ifrån allmänna kommunikationer. Bostaden är belägen i gränslandet mellan Solna och Sundbyberg. Båda har stadskänsla och all nödvändig service. Du behöver inte lämna platsen där du bor. Sundbybergs centrum finns inom gångavstånd. Går du åt andra hållet, är du snart i Solna centrum med 120 butiker. Och räcker inte det, finns Mall of Scandinavias dryga 230 butiker, inom tio minuter på cykeln, där finns nationalarenan Friends Arena. Solna Business Park finns även i närheten. För den som är intresserad av att hålla sig i form finns goda möjligheter för aktiviteter i området kring Ulvsundasjön. Föreningen kan godkänna juridisk person som köpare. Tillträde oktober 2019

Rumsbeskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall

Entré via en säkerhetsdörr till en hall med avhängningsyta för ytterkläder och skor. Vitpigmenterad ekparkett och vitmålade väggar. I hallen finns det även en garderob och ett städskåp.

Badrum

Stilrent och helkaklat badrum med golvvärme med grått halvmatt klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrumsinredningen består av handfat med vit kommod med lådor, spegelskåp, dusch med en svängbar skärmvägg i klarglas, wc samt en kombinerad tvätt och torktumlare från Whirlpool.

Kök

Marbodalkök med vita köksluckor (Aspekt), mörkgrå bänkskiva i laminat med en målad glasskiva som stänkskydd ovanför. Det finns trevlig bänkbelysning med en underskåpsarmatur i LED. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, inbyggnadsugn 3D (varmluft), inbyggnadsmikro samt en induktionshäll. Samtliga vitvaroro är i rostfritt och kommer från Whirlpool. Det finns en matplats i anslutning till köket.

Vardagsrum/Sovrum

Allrum med plats för en säng eller bäddsoffa samt diverse möbler efter önskemål, här finns även ett generöst fönsterparti med fönsterbänk i kalksten, vidare finns det två garderober.

Förråd

Till lägenheten hör ett förråd.

Allmän information

Adress
Råsundavägen 168, vån 1, 169 36 Solna
Lägenhetsnummer
2-1101
Våning
1 av 7 våningar i huset
Hiss
Ja
Internet
Bostadsrättsföreningen tecknar ett avtal med leverantör av fiberanslutning av Fastigheten och installation av bredbandsnät. Medlemmarna tecknar avtal själva med leverantör. 1000/1000 Mbit/s

Byggnaden

Övriga utrymmen

Det finns cykelförråd, barnvagnsförråd och rullstolsförråd. Postboxar är placerade i entréplan och en tidningshållare för morgontidningen är placerad utanför lägenhetsdörren. Det finns även en gemensam innergård med belysning, platt - beläggning, gräsmatta, gångytor, blommor, träd, buskar och en pool. Sopnedkast för hushållsavfall i miljörum.

Värme och ventilation

Till -och frånluftsventilation med värmeåtervinning. FTX-system.

Energideklaration
Energistatus
Energideklaration ej utförd

Parkeringsplatser

106 p-platser till uthyrning i garage i två plan under huset. För övrigt finns boendeparkering på anslutande gator genom Solna stad. Priset för en garageplats är 1500 kr/månad. Man kan ställa sig i kö för garageplats genom att mejla: westsidesolna@ssmliving.se.

Föreningen

I föreningen finns det 266 lägenheter i storlekar mellan 1 – 4 rum och kök, varav merparten blir 1 – 2 rum och kök. Mot huvudgatorna i det nedersta planet är det tänkt att finnas butiker, caféer och kontorsverksamhet. På hustaket planeras en gemensam takterrass och på innergården ska det bli en pool för svalkande dopp. Husets fasad kommer att ha inslag av både tegel och puts för att ta tillvara på historien och försöka skapa något som känns modernt men med inslag av traditionella materialval som ligger i linje med områdets befintliga bebyggelse.

Byggnaden får 6-8 våningar och husets volym följer gatans utformning på det sättet att den är högst mot de breda huvudgatorna Gränsgatan, Tulegatan och Råsundavägen för att sedan trappa ner mot de smalare lokalgatorna i norr. Den stora triangelformade gården erbjuder en varierad utformning där alla ska kunna hitta sin plats för umgänge och vila. Mittpunkten är den stora gemensamma uteplatsen i soligt läge med poolen tänkt för svalkande dopp.

Avgiften är låg och där ingår uppvärmning och kallvatten.

Andelstal
0,19%

Närområdet

Här bor du nära vatten, skog, stadspuls och service i ett Solna som bara växer. Men för shopping, nöje och service behöver du inte ta dig långt alls. I omgivningarna finns bland annat Gamla Filmstaden med biograf, restauranger och gym. Inom gångavstånd ligger Sundbybergs centrums stora utbud av restauranger och unika butiker, men också all nödvändig service. Går du åt andra hållet kommer du till Solna centrum.

Som extra grädde på moset finns även den nya stadsdelen Arenastaden. Under 2012 invigdes den nya nationalarenan Friends Arena som är byggd för att kunna anpassas till alla typer av evenemang. Här finns även nordens största shoppinggalleria kallad Mall of Scandinavia som erbjuder det mest innovativa inom mode, mat, teknik, sport och design.

Kommunikationer

I West Side Solna bor du i gränslandet mellan Solna och Sundbyberg. Det betyder att du bor ca 10 min från Stockholm City med väldigt smidiga kommunala kommunikationer, dag som natt. Näckrosen är närmsta t-bana och flertalet bussar trafikerar också området. En bit bort löper även den nybyggda tvärbanan. Inte långt därifrån, i Sundbybergs centrum, finns ännu fler alternativ, där finns både t-bana och pendeltågsstation som förbinder platsen med staden och övriga förorter. För den bilburne har du E4 runt knuten och för dig som föredrar att cykla så är det bra försett med cykelbanor ända in till City.

Kostnader

Avgift
1 284 kr (värme och vatten ingår)
Övrigt om vad som ingår
I avgiften ingår kallvatten och uppvärmning.
Överlåtelseavgift
1 163 kr (Betalas av Köpare)

Övrigt

Råsunda har ett mycket centralt och efterfrågat läge i Solna. Närheten till Solna centrum och Mall of Scandinavia erbjuder ett stort shoppingutbud och annan service. Råsunda består av charmiga kvarter med småbutiker och ett flertal restauranger och kaféer. De centrala delarna av Råsunda utgör en samlad, enhetlig och välbevarad miljö från början av 1900-talet av stort kulturhistoriskt värde. Kommunikationerna i Råsunda är bra med flera busslinjer och tunnelbanestationerna Näckrosen, Solna centrum eller Sundbybergs C. Tvärbanan trafikerar mellan Solna station, Sundbyberg och Alvik.

Gamla Råsunda är en av Stockholms vackraste stadsdelar. Stadskärnan är uppförd i jugendstil men här finns också starka influenser från nationalromantiken. Bebyggelsen utmärks av stora släta putsfasader, ofta med mjukt välvda burspråk och stora hörntorn. Torgbildningen vid stråket och de lummiga oregelbundna parkerna skapar luft och trevnad i stadsbilden.

Filmstaden byggdes ursprungligen 1919–1920 som en komplett anläggning med ateljéer, omklädningsloger, laboratorium, restaurang med mera. I dag är Filmstaden en egen stadsdel och 2003 påbörjades byggnationen av nya bostäder i området. Byggnaderna har uppförts i äldre stil i hela kvarter med en öppen sida mot de grönskande gårdarna vilket ger en trivsam boendemiljö.

Vasalund är ett lugnt och omtyckt område. Huvuddelen av bebyggelsen tillkom under 1930-talet och består av en blandning av mindre flerfamiljehus med villakaraktär och tre till fyra våningar höga flerbostadshus, ofta med många små lägenheter. I närheten finns Råstasjön och Lötsjön som erbjuder trevliga promenadstråk och motionsslingor. Önskar man variation finns det inbjudande jogging- och promenadstråk även vid Ursviks motionsgård där man har tillgång till motionsspår som vintertid förvandlas till norra Stockholms bästa skidspår.

Den nya nationalarenan Friends Arena ligger en kort promenad från Råsunda. Här har området Arenastaden växt fram med Nordens största köpcentrum Mall of Scandinavia. Kommunikationerna är bra med flera busslinjer och närmaste tunnelbanestation är Näckrosen eller Solna centrum. Tvärbanan trafikerar mellan Solna station, Sundbyberg och Alvik.

Fakta

Pris
2 150 000 kr
Avgift
1 284 kr (värme och vatten ingår)
Typ
Lägenhet
Rum
1
Boyta
24 m2
Våning
1 av 7 våningar i huset
Hiss
Ja
Byggår
2019
Tillträde
Oktober 2019

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Illustrationsbild
Illustrationsbild
Föreningens hus, markering av bostaden
Illustrationsbild
Illustrationsbild
Illustrationsbild
Illustrationsbild
Illustrationsbild

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Gör en kostnadsfri värdering och få ett svar inom 24 timmar!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack!

Vi återkommer inom kort!

Går du i säljtankar, söker ett nytt hem eller funderar över läget på bostadsmarknaden? Kontakta oss så får du ett svar inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!